Mei 2017

02 mei 2017 | door juf Janine - 7

Na een drukke periode en gezellige koningsspelen hebben de kinderen hun vakantie zeker verdiend. Maar vanaf volgende week gaan we weer hard aan de slag:)


De afgelopen maand hebben de kinderen zich enorm ingespannen. Zo hebben we samen met Juf Anne-Christien een tijd gewerkt aan diverse taalprojecten: debatteren, presenteren en schrijven. De kinderen hebben een ontzettend leuk debat gevoerd over onder andere de volgende onderwerpen: Een schooluniform moet verplicht worden, de CITO-toets moet worden afgeschaft.

Ondanks alle schitterende argumenten is de CITO-toets nog niet afgeschaft en gaan we daar in de tweede week na de vakantie weer mee aan de slag. De precieze data en toetsen zullen de kinderen zelf in hun agenda schrijven.

We zijn zojuist gestart met een nieuw thema voor Sopa: De nieuwe tijd. We gaan het onder andere hebben over Columbus, de VOC, de Gouden eeuw etc. De kinderen krijgen nu voor het eerst opdracht om tijdens de lessen op een bepaald blad aantekingen te maken, zodat ze gericht leren informatie op te slaan. Met (hopelijk het) gevolg dat ze voor de toets een mooi cijfer scoren:)

Woensdag 10 mei hebben we het  verkeersexamen. De kinderen hebben allemaal een boekje mee naar huis gekregen om zich goed te kunnen voorbereiden. Wilt u dit nog een keer met ze doornemen? De maandag en dinsdag na de vakantie (8 en 9 mei) gaan we er verder mee aan de slag. Belangrijk is dat uw kind het boekje dan ook meeneemt naar school!

Dit was het vooralsnog! Geniet nog even van de vakantie!


Reageer op dit bericht