februari 2017

02 februari 2017 | door juf Janine - 7

De eerste maand van het jaar is omgevlogen! We hebben de CITO gedaan, werkten aan ons themawerkstuk en zijn naar het Scheepvaartmuseum geweest.


Thema Vikingen

We hebben zeven weken over het thema Vikingen gewerkt. We hebben een makreel open gesneden en bestudeerd, themawerkstukken gemaakt en zijn op een leuk uitje geweest waar we van alles leerden over de walvis en het leven op een schip. Vrijdag 3 februari geven we een presentatie. U bent van harte welkom van 13:45u - 14:15u.

Thema Ottomanen

Deze week zijn we al begonnen met het thema Ottomanen. We startten dit thema met het eten van een heerlijk stukje baklava. We gaan ook taallessen doen over het thema Ottomanen. Bij deze lessen gaan we leren stellen, presenteren en debatteren. Dit is een try-out van Samen op Aarde (Davinci) en juf Anne-Christien (de taalontwikkelaar van Davinci) gaat ons helpen. De eerste les was al heel erg leuk!

Meester Bertus
Volgende week op 6 februari heten wij Meester Bertus van harte welkom in onze groep. Hij zal tot eind maart zijn LIO komen doen. Dat betekent dat hij heel veel lessen voor zijn rekening neemt, maar juf Janine blijft aanwezig. Dit is erg fijn, want zo hebben wij extra handen in de klas en kunnen de kinderen uit groep 7 veel persoonlijke aandacht en uitleg krijgen.

Huiswerk
Elke week 120 minuten Muiswerk. Veel kinderen 'vergeten' dit te doen. Wilt u toezicht houden op het huiswerk van uw kind? Elke vrijdag controleer ik het Muiswerk samen met de leerlingen. Soms moeten zij tijd inhalen als zij te weinig huiswerk hebben gedaan. Dit bespreek ik met de kinderen en laat dit in hun agenda zetten. Over twee weken is het vakantie. Ik adviseer om de kinderen 1 week helemaal niks  te laten doen voor school en in de tweede week (de lesvrije week) wel Muiswerk te laten doen. Wel wordt er natuurlijk elke dag gelezen!

Dit was het nieuws voor nu!

Groeten van juf Janine
Reageer op dit bericht