Klassenbericht: Maart

10 maart 2017 | door meester Niels - 6

 Woensdag 8 Maart was het zover: Onze excursie naar NEMO! Er was een tentoonstelling over ‘water’ in zijn vele vormen. Het ging over drinkwater, regenwater, het gevaar van water én energie opwekken met water. Aangezien ons laatste SOPA thema over water ging sloot dat precies goed aan bij dat onderwerp.

Om 10 uur stonden de vier ouders klaar, bedankt voor deze hoge opkomst. Om kwart over tien vertrokken we vanuit de warme, droge school naar het metrostation. De reis daar naartoe was bar en boos, harde rukwinden en veel regen. Zonder te klagen doorstonden de kinderen dit natuurgeweld. Ook vanaf Amsterdam Centraal naar NEMO kwam het met bakken uit de lucht, ongeloofelijk dat het zo hard kan regenen.

Eenmaal bij NEMO aangekomen werden we hartelijk welkom geheten, mochten we onze natte kleding uit doen, en kregen we een korte uitleg over de gang van zaken binnen NEMO. De kinderen luisterden aandachtig, en na een korte tijd mochten ze het museum gaan verkennen. Ieder groepje stond onder leiding van één ouder.

Sommige groepjes gingen gelijk naar de ‘kettingreactie’, anderen wilden eerst een dijkdoorbraak voorkomen bij de tentoonstelling over water. Voor ieder kind was iets te vinden waar hij/zij enthousiast van werd. Het was mooi om te zien hoe erg de kinderen, en de ouders genoten.

Op de terugweg goot het nog steeds, en kletsnat kwamen we terug op school. Er zijn enorm veel foto’s gemaakt van onze kinderen, bij verschillende proefjes. Wilt u deze foto’s zien? Zodra uw zoon/dochter een USB stick mee naar school neemt, zet ik de foto’s er gelijk op.

Het was een prachtige dag!

Reageer op dit bericht