Klassenbericht: Februari

08 februari 2017 | door meester Niels - 6

Beste ouders,

Deze maand hebben we als groep 6 u weer veel te vertellen!
Fijn dat u betrokken bent bij wat er op school gebeurt!

Verjaardag
20 Januari mocht ik mijn verjaardag vieren in de klas. Om te vieren dat ik 23 jaar jaar ben geworden zouden we gaan ontbijten bij de IKEA. Verschillende ouders hadden aangegeven mee te willen, dank daarvoor! Toen we op het punt stonden om te vertrekken kwam juf Alienke de klas in met de vraag of Evy en Jedaja nog snel een vragenlijst konden invullen op de gang. Lichtelijk in de stress omdat de planning het eigenlijk niet toestond stuurde ik de dames met juf Alienke mee. Een paar minuten later kwam ze weer binnen, maar ze hadden nog een verrassing bij zich: Mijn vriendin!

Met open mond van verbazing kwam mijn vriendin het klaslokaal binnen. Jedaja en Evy hadden, samen met juf Alienke, kunnen regelen dat ze deze dag met ons mee zou gaan! Vol enthousiasme vertrokken we naar de IKEA. Eenmaal aangekomen bleek dat we sneller hadden gelopen dan onze navigatie had verwacht. We hadden zo snel gelopen dat de IKEA nog niet eens open was! Gelukkig werd ons wachten na 10 minuten beloond, en mochten we gaan ontbijten.

De kinderen gedroegen zich voorbeeldig. Ze stonden netjes in de rij, waren beleefd tegen andere klanten, en pakte precies wat ze mochten pakken voor het ontbijtje. Ons gezelschap viel uiteraard erg op in het restaurant, maar ze waren niemand tot last. Zelfs niet toen ze keihard ‘ER IS ER ÉÉN JARIG!’ gingen zingen, en de meester op een stoel moest gaan staan.

Dat ons bezoek niet alledaags was werd bevestigd door een vrouw die daar toevallig aan het winkelen was met haar dochtertje. Ze sprak één van de begeleidende ouders aan met de volgende vraag: ‘Van wat voor school zijn jullie? Ik vind de sfeer die hier hangt zo speciaal, daar wil ik graag mijn dochtertje deel van laten uitmaken. Ik ben nog op zoek naar een school voor haar, misschien is jullie school wel de juiste keus.’ Wat een mooi compliment was dat, wat een goede ambassadeurs zijn onze kinderen!

Eenmaal terug op school werd ik bedolven onder cadeautjes, lieve kaartjes en mooie tekeningen. Ik voelde mij écht jarig! Ik trakteerde nog een gezonde traktatie, en daarna zou juf Jirina de dag overnemen. Op het moment dat ik mijn spullen aan het pakken was, klaar om te vertrekken, kwamen Jedaja en Evy met nóg een verrassing. Ze wisten dat de meester het meest van zijn vriendin hield, en op de tweede plaats stond pizza. De meiden wilden die twee dingen graag combineren, met een heus diner! Ze hadden zelf pizza gebakken, tafel gedekt, en drinken ingeschonken. Voor ik het wist zat ik in de lerarenkamer aan een diner voor twee! Wat was het lekker.

Kortom: Het was een fantastisch feest! Er zijn van deze dag veel foto’s gemaakt, van alle kinderen. Mocht u interesse hebben om deze te zien dan is dat mogelijk. Als u ’s ochtends de USB stick aan mij geeft, krijgt u hem ’s middags terug met alle foto’s van onze klas!

Tentoonstelling
De tentoonstelling op vrijdag 3 april was een groot succes. Wat geweldig voor de kinderen dat u met zoveel bent gekomen. Het was een afsluiting van het thema, waar de kinderen al weken mee bezig zijn geweest. Zo’n afsluiting is zeker voor herhaling vatbaar. Er zijn van deze middag veel foto’s gemaakt, van alle kinderen. Mocht u interesse hebben om deze te zien dan is dat mogelijk. Als u ’s ochtends de USB stick aan mij geeft, krijgt u hem ’s middags terug met alle foto’s van onze klas!

Vakantie
Alle citotoetsen zijn afgenomen en de (advies)gesprekken zijn geweest. Natuurlijk gaan alle normale lessen gewoon door. Een nieuw thema van wereldverkenning is van start gegaan. En volgende week is de laatste week voor de voorjaarsvakantie. De kinderen zijn daarna twee weken vrij.

Met vriendelijke groet,
Meester Niels

Reageer op dit bericht