Klassenbericht: April

05 april 2017 | door meester Niels - 6

Start van het schooltuin seizoen!

Gisteren was het dan eindelijk zover: De eerste buitenles van schooltuinen! Dit was hét moment waar we als klas al weken naar uit keken, zeker na die verschillende binnen lessen. We moesten beslagen ten ijs komen, dus goede laarzen mochten niet ontbreken. Ook een emmer was geen overbodige luxe i.v.m. de werkzaamheden in de tuin.

We werden van harte welkom geheten door onze vaste schooltuinmeesters Wim en Robin. Meester Wim is een oudere meester, met super veel ervaring. Meester Robin is een stuk jonger, en begint pas net met zijn loopbaan bij de schooltuinen. De klas van juf Constanz, incl. zes kinderen uit groep 6a, mochten achterin het veld hun tuintje gaan bezichtigen. De overige kinderen van groep 6a bleven aan het begin van het veld bij meester Robin.

Na een korte kennismaking werden we gelijk aan het werk gezet: Schoffelen, hakken en onkruid wieden stond er op de planning. Daarna met onze handen door de ECOMIX (mest) om de tuin goed vruchtbaar te maken. Als laatste gingen we aardappelen planten, en een viooltje. De anderhalf uur vlogen om, en voor we het wisten moesten we weer naar school toe.

Het was een zonnige éérste schooltuindag!

Reageer op dit bericht