O kom er eens kijken....

28 november 2017 | door juf Pauline - 5

... Wat er in de bovenbouwhal te zien is...!!!

 

Sinterklaasfeest

We zijn op en top aan het voorbereiden voor 5 december! De prachtigste surprises zijn (of worden nog) in elkaar geknutseld. Het is zeker de moeite waard om voor 5 december eens een kijkje te nemen in de hal. Voor groep 5 is het dit jaar de eerste keer dat ze lootjes hebben getrokken in de klas. Spannend! En zoooo moeilijk om het geheim te houden...!
Op 5 december gaan we Sinterklaas vieren. Dan worden alle surpises en cadeautjes uitgepakt.

Kerst

Na het Sinterklaasfeest wordt de hele school versierd in kerstsferen. Mocht u hierbij willen helpen, graag! U hoort er binnenkort meer over. We leven dan in de klas toe naar het Kerstfeest. We zingen kerstliederen, knutselen en kleuren erover en horen het Kerstverhaal.
Op donderdag 21 december vieren we met elkaar de jaarlijkse Celebration. Dit is in de avond; u ontvangt binnenkort de uitnodiging. We zullen net als vorig jaar, gezellig samen eten. Vrijdag hebben de kinderen nog les tot 12 uur en daarna is het kerstvakantie!

Bijbel

Als het goed is heeft u per e-mail een brief gehad over de betaling van de Bijbel. Deze kost €28,50 en wordt aan uw kind gegeven als het bedrag is overgemaakt. Vergeet daarbij niet de naam van uw kind te vermelden en dat het voor de bijbel is. Zie voor de verdere gegevens de e-mail van 24 november.
We zullen de Bijbels veel gaan gebruiken in de Bijbellessen 's morgens.

Themawerkstukken

We zijn in de klas allerlei werkstukken aan het maken over het thema Egypte. Er worden kijkdozen en maquettes gemaakt over het oude Egypte en de rivier de Nijl en er wordt een nieuw 'schrift' of alfabet ontworpen. Hiervoor mogen ze allerlei materialen gebruiken, bv takjes en steentjes van buiten. Maar ook allerlei kosteloos materiaal. Heeft u thuis nog geschikt materiaal liggen, geef het gerust mee!
Als alles af is worden de werkstukken per groepje gepresenteerd en becijferd.

Huiswerk

In groep 5 doe je 3 keer in de week een half uur muiswerk. Mocht het zo zijn dat er ander huiswerk wordt meegegeven, zoals een topo blad om thuis te leren voor de toets, dan vervangt dat 1x muiswerk. In totaal moet je ongeveer anderhalf uur per week bezig zijn met huiswerk, dat is meer dan genoeg!

Reageer op dit bericht