Nieuws uit 5A

21 september 2017 | door juf Pauline - 5

Lieve kinderen van 5A en andere belangstellenden, leuk dat je een kijkje neemt op onze site! Laat onderaan dit stukje een berichtje achter! :-)

 
We zijn alweer drie weken op school, wat vliegt de tijd! De kinderen - én de leerkachten! :-) raken steeds meer gewend aan het normale schoolritme.

Egypte
We hebben het met Samen op Aarde over Egypte. Denk daarbij aan piramides, farao's, hiërogliefen, papyrus, de Nijl, de krokodil enz. Vindt u het als ouder / opa, oma / buurvrouw / etc. leuk om iets hierover te vertellen, te laten zien of te maken, laat het dan weten! Mail naar: pauline@ebsdemorgenster.nl

Bijbel
In groep 5 schaft ieder kind een Bijbel aan. Die blijft op school tot en met groep 8; dan gaat de Bijbel mee naar huis als je van school afgaat. We lezen allemaal uit dezelfde Bijbel: de Bijbel in Gewone Taal. Via school kost het €28,50. Maakt u het geld over op rekeningnummer NL 42 INGB 000 75 386 86. Vermeld daarbij: 'bijbel groep 5A' en de NAAM van uw kind.

Staking
Op 5 oktober gaan alle leerkrachten staken. De school is dan dus dicht. In het directienieuws kan je er meer over lezen. We staken o.a. omdat de klassen steeds groter worden en we meer handen nodig hebben in de klas. Er kiezen steeds minder mensen voor het beroep leerkracht. Daardoor wordt de werkdruk steeds hoger en gaat de kwaliteit van het onderwijs omlaag.

Christelijke Kinderboekenweek
Op 4 oktober starten we met de Christelijke Kinderboekenweek: Bibbers in je buik. Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je! In diezelfde periode denken we aan het loofhuttenfeest. Dat sluit namelijk mooi aan! In de loofhut kan je door het dak heen naar de lucht kijken. Zo zie je dat God altijd dichtbij is.

Leuk dat je het nieuwsbericht van 5A hebt gelezen! Als je het leuk vindt om een berichtje achter te laten, dan kan dat hieronder.

Groetjes,
Juf Pauline


Reageer op dit bericht