Kidsflits januari

30 januari 2018 | door juf Anna - 4

Hieronder het laatste nieuws uit groep 4!

Beste ouders en kinderen van groep 4,

Wat was het leuk om een aantal van de ouders te zien bij de SOPA tentoonstelling afgelopen donderdag! De laatste weken hebben we in de klas gewerkt over het thema ‘Schatten van de aarde’. Zo hebben we een bezoek gebracht aan Gassan Diamonds, is juf Hedwig in de klas geweest om de kinderen te leren een vulkaan te bouwen en hebben we gezocht naar aardedieren. Het komende thema zal over 2 weken beginnen en heet ‘Wind en water’.

Wind en water
Voor het thema 'wind en water' zullen we op school een dansdocent op bezoek krijgen. Het duurt nog even, maar op 12 april zal zij de kinderen een dans aan gaan leren passend bij het thema.

Rekensprint
Het is heel fijn dat de moeder van Eefje en Keshia helpen met Rekensprint. Er is nog wat extra hulp nodig. Zijn er ouders die het leuk vinden 15 minuten een groepje kinderen te begeleiden met rekenen? Het programma is eenvoudig en makkelijk met de kinderen te doen.

CITO toetsen
De CITO toetsen zitten er weer op, wat hebben de kinderen hard gewerkt! De kinderen hebben gewerkt aan toetsen voor spelling, begrijpend lezen, rekenen, technisch lezen en leestempo.

Rapporten
Er zijn nog een paar rapporten die niet ingeleverd zijn. Als het rapport van uw kind nog thuis ligt, zou u deze dan mee naar school willen geven? Alvast bedankt!

Tafels
Elke week staat er een tafel centraal in de klas. Bij de tafel oefenen we steeds een tafellied. Misschien leuk om die thuis ook eens op te zetten? Te vinden via YouTube -> bijvoorbeeld: tafellied tafel van 4 (de tafel die we deze week oefenen).

Spelling categorieën
Komende week starten we met blok 5 van spelling. De categorieën die centraal zullen staan zijn: woorden eindigend op ~t en ~d, woorden met ei, woorden met eer, eur en oor, woorden met ij en woorden met meerdere medeklinkers.
Ook met Muiswerk de kinderen hier graag mee laten oefenen.

Tot de volgende Kidsflits! :)
Anna

Reageer op dit bericht