Kidsflits februari

28 februari 2018 | door juf Anna - 4
Kidsflits februari

Hieronder het februari-nieuws van groep 4.

Lieve ouders,

Weer een nieuwe Kidsflits! Op het moment dat ik deze Kidsflits schrijf is het vakantie en hoop ik dat jullie en de kinderen heerlijk aan het genieten zijn van de sneeuw, het ijs en de vrije dagen. Ook volgende week hebben de kinderen nog vakantie. En dan hopen we elkaar op maandag 12 januari allemaal weer te zien.

Start van het thema Weer & Water
Afgelopen twee weken zijn we begonnen met de start van het SOPA thema Weer & Water. Het is leuk om te merken hoeveel de kinderen al weten en hoe enthousiast ze aan de slag gaan met de opdrachten. Vorige week hebben de kinderen buiten ervaren hoe het is om met water te schilderen en hadden we een tweedaags-circuit, waarbij ze een kwal maakten, een poster over zeedieren en meer leerden over Droppie Water.

Parro
Wat leuk om te zien dat de meeste van jullie al Parro hebben! Ik probeer wekelijks wat in de app te zetten. Voor degenen die nog geen Parro hebben en daar vragen over hebben, of niet weten hoe het precies werkt, kom gerust even bij me langs. Ik leg het graag uit!

Rekenen
Afgelopen tijd is het klokkijken aan bod geweest. Voor de meeste kinderen is dit nog erg lastig (analoge en digitale tijd). Zou u dit op een speelse wijze ook thuis met uw kind willen oefenen? (Bijvoorbeeld: Hoe laat is het nu op de klok? Hoe laat is het over een half uur? Hoe lang duurt het eten ongeveer?).

Spelling
De week na de vakantie zullen de kinderen het controledictee van spelling hebben. Dit zal gaan om de spellingscategorieën: woorden eindigend op ~d/~t, woorden met eer/eur/oor, woorden met ij/ei en woorden met spr~, str~, ~rst en ~tst.
Na dit dictee zullen we starten met het nieuwe blok (6). De volgende spellingscategorieën komen daarin aan bod: woorden met schr~, woorden met ch (joch, pech) en ~cht, woorden met ou en woorden met twee klankzuivere klankgroepen (hel-pen, hui-len, dui-ken).

Paasviering
We leven in de 40-dagentijd naar Pasen toe. Het duurt nog even, maar op donderdag 29 maart zullen de kinderen van 9.15-9.45 uur de Paasviering hebben samen met de kinderen van groep 3.

Tot zo ver het nieuws uit groep 4.
Geniet nog van de vakantie en tot over anderhalve week!

Groetjes,
Anna

Reageer op dit bericht