Kerstnieuws

18 december 2017 | door juf Anna - 4

Beste ouders en kinderen van groep 4,

Terwijl we momenteel de kerstballen aan het knutselen zijn in de klas, toch nog even een kleine terugblik naar het Sinterklaas-feest van vorige week. 's Ochtends hebben we in de klas een dobbelspel gespeeld, waarbij ieder kind zijn of haar cadeautje kreeg. In de middag hadden we een spelletjescircuit. Het was een geslaagde dag en de kinderen genoten zichtbaar. Er zullen binnenkort wat foto's van deze dag in een album verschijnen hier op de website.

Celebration 21 december


Aanstaande donderdag is het zover, dan vieren we de geboorte van de Here Jezus met elkaar. Op het moment zijn we in de klas al druk aan het oefenen voor ons optreden. Als u thuis ook het lied met uw kind wilt oefenen, dan kan dat met behulp van deze link: https://www.youtube.com/watch?v=kxNz-o3hYHc

Liedjes

Elke ochtend zingen we verschillende liedjes met elkaar in de kring, hieronder een aantal die we afgelopen tijd met elkaar hebben gezongen. Misschien leuk om thuis ook eens naar te luisteren?

- Rend Collective - My Lighthouse
- Een ding weet ik zeker - goed gestemd
- Lydia Zimmer - Kom aan boord
- Oke4Kids - Dankuwel
- Trinity - Ik wens jou
- Marcel en Lydia Zimmer - Welkom, welkom, welkom iedereen
- Elly Zuiderveld - Jozef had een jas

Muiswerk

Wilt u uw kind eraan herinneren dat het elke week een uur met Muiswerk moet oefenen. Dit betekent 30 minuten Nederlands en 30 minuten rekenen. Ik heb gezien dat er al veel kinderen enthousiast aan het werk zijn met Muiswerk, ga zo door! Aanstaande woensdag zullen de kinderen in de klas een rekentoets voor Muiswerk maken, om te zien met welke opdrachten ze vervolgens nog meer kunnen oefenen.

Samen op aarde

Op het moment is het thema van de Samen op Aarde-lessen in de klas 'schatten van de aarde'. We leren over het ontstaan van vulkanen, aardbevingen, over verschillende soorten stenen en hoe de aardplaten verschuiven.
Binnenkort zal juf Hedwig een creales komen geven, waarin de kinderen gaan leren hoe ze zelf een vulkaan kunnen maken.


Uitje

Op woensdag 10 januari zullen we met de cultuurbus naar Gassan Diamonds gaan. Hiervoor zijn we nog hard op zoek naar ouders die het leuk zouden vinden om een groepje kinderen te begeleiden (hoe meer, hoe beter! :)). Wilt u mij of Sherel een bericht sturen als u hierbij wilt helpen. We zullen rond 09.20 uur vertrekken en rond 11.30 uur weer terug zijn.

Tot donderdag bij de Celebration en alvast een hele fijne kerstvakantie toegewenst!
Juf Anna

Reageer op dit bericht