kidzfliz van Maart 2017

19 maart 2017 | door juf Mayra - 3

 Lieve ouders,

Het is goed om te zien dat ieder kind zich enorm inzet, want het wordt toch allemaal wat pittiger in de tweede helft van het schooljaar.

Terugblik VOC-schip

We mogen terugkijken op een geslaagde excursie naar het VOC schip. Onder leiding van een enthousiaste gids mochten de kinderen aan boord gaan van de replica van het VOC-schip. Zo ontdekten zij spelenderwijs de geschiedenis van de zeevaart. Langs deze weg wil ik de ouders bedanken die mee zijn geweest als begeleiders.

Kern 8

De kinderen leren woorden met 2 medeklinkers vooraan; zoals “zwaan” en achteraan; bijvoorbeeld “kast”. Daarnaast oefenen de kinderen met samenstellingen. Dit zijn woorden die bestaan uit 2 woorden, zoals “rugtas”en “koelkast”.Ook leren de kinderen woorden met een open klinker achteraan, bijvoorbeeld “ga”, “zo” en “nu”. Bovendien leren de kinderen in kern 8 de nk van bank en de ch van licht.

Op het podium

Tijdens deze kern krijgt het thema “Op het podium” veel aandacht. Voorlezen, voordragen, optreden, verkleden zijn sleutelwoorden in allerlei activiteiten. De kinderen kunnen nu alle letters vlot benoemen en opschrijven.

Onlangs hebben we genoten van een prachtig miniconcert dat werd geven door de moeder van Eefje. De moeder van Eefje en haar zus speelden een verhaal op de viool. Langs deze weg wil ik hen bedanken voor hun inzet voor deze groep kinderen. Aanstaande vrijdag gaan de kinderen ook voor elkaar optreden.

Rekenen

De kinderen hebben vorige week de toets van blok zes gemaakt . De kinderen moeten leren klokkijken. Het valt ons op dat de meeste kinderen moeite hebben met klokkijken. In dit blok leren ze hoe ze kunnen zien hoeveel minuten het voor of hoeveel minuten het over het hele of half uur is. Wilt u thuis hier ook mee oefenen?

Tot zover het nieuws van deze maand!

Groeten van juf Erna, juf Hedwig en juf Mayra

Reageer op dit bericht