kidzflitz november

13 november 2017 | door juf Mayra - 3

Lieve ouders,

We hebben de herfstvakantie alweer achter ons gelaten en zijn druk aan het leren! In deze kidzflitz vindt u een terugblik naar leuke gebeurtenissen, een vooruitblik naar wat gaat komen en waar we nu mee bezig zijn. Zo bent u weer helemaal op de hoogte van waar groep 3 mee bezig is.

Hutten bouwen
Voor de vakantie hebben wij met elkaar hutten gebouwd. Dit hebben wij gedaan in het kader van de Samen op Aarde (SOPA) lessen in het thema ‘lang geleden’. De kinderen hadden lange takken, doeken en andere materialen verzameld. In de bosjes hebben wij ook samen gezocht naar gereedschap. De kinderen zijn de hele middag druk geweest met het bouwen van de hut onder leiding van juffen en ouders. Er zijn kampvuren gemaakt (zonder vuur) en hamers. Het was een groot succes!

Rekenen
In de rekenles hebben wij de afgelopen tijd gewerkt aan het klokkijken. Het hele en het halve uur zijn in de les behandeld. Wilt u dat thuis ook met uw kind oefenen?
Ook hebben wij gewerkt aan het doortellen vanaf 10. Als ik een zakje met 10 knikkers heb en nog 5 losse, dan begin ik te tellen van 10. Ook is het aanvullen tot aan bod gekomen: ik heb al 6 knikkers, maar ik heb er 9 nodig. Teken de knikkers die er nog bij moeten.
In het komende blok gaan wij aan de slag met bus-sommen. De kinderen leren het erbij-teken (+) en het eraf-teken (-). Dit doen wij met behulp van de context van een bus. Er zitten mensen in de bus. Als de bus bij de halte stopt, stappen er mensen in of uit. Hoeveel mensen zijn er nu nog in de bus? Hoeveel mensen zijn er in of uitgestapt?

Lezen
De kinderen gaan hard vooruit met lezen. We zien dat de kinderen steeds sneller gaan lezen. We zijn bijna klaar met kern 3. In deze kern hebben wij de letters: d – oe – k – ij – z geleerd. De woorden die hierbij horen zijn: doos, poes, koek, ijs, zeep. Deze week (vrijdag 17 november) zullen de kinderen de toets van kern 3. We verwachten dat alle kinderen hierin zullen slagen! Volgende week zullen wij starten met kern 4. Hierin leren wij de letters: h – w – o – a – u. Hierbij horen de woorden: huis, weg, bos, tak, hut.
We hopen echt dat u de tijd vrijmaakt om vaak (elke dag) samen met uw kind het lezen te oefenen. We merken echt dat de kinderen die dit doen, beter vooruit gaan met lezen.

Muiswerk
De kinderen krijgen in de klas elke week een halfuurtje de tijd om aan muiswerk te werken. Dit gaat met veel plezier. Muiswerk is het huiswerk programma dat op de morgenster gebruikt wordt. Het is de bedoeling dat zij dit elke week thuis 60 minuten hieraan werken. De code hiervoor hebben alle kinderen van ons gekregen. Mocht het toch kwijt zijn, kunt u ons hierom vragen bij de deur.

Rapport
De kinderen hebben vandaag (maandag 13 november) allemaal hun rapport mee naar huis gekregen. Het is een kort verslag met voornamelijk informatie over sociaal-emotionele aspecten. We zien u allemaal tijdens de rapportgesprekken om hierover te praten.

Vooruitblik: Sinterklaas
Nog een kleine maand en dan is het alweer zover: Sinterklaas! We zien er naar uit om dit feest met elkaar te vieren. We kunnen uw hulp hierbij goed gebruiken. Onze klassenouders horen graag van u waar u zou kunnen helpen.

Dit was het voor nu. Als u vragen heeft, horen wij het heel graag.
Ook namens juf Mayra en juf Mea.

Met vriendelijke groet,

Juf Marieke


Reageer op dit bericht