kidzflitz maart

09 maart 2018 | door juf Mayra - 3

 Beste ouders van groep 3,

De voorjaarsvakantie zit er alweer bijna op! We hopen dat u en de kinderen ervan genoten hebben. We hebben zin om weer te beginnen en de kinderen weer te zien. De komende maand zullen we naar het paasfeest en de lente toewerken. We zien ernaar uit het wonder van het kruis met elkaar te gedenken en te vieren.

Kern 7
In februari is kern 7 aan bod gekomen. In deze kern kwamen vooral de sch-woorden aan de orde en woorden met het lettercluster ng (ring). Bovendien maakten de kinderen al kennis met woorden met -d en –b achteraan (heb, bad) en samenstellingen (zakmes). We blijven oefenen met woorden met twee medeklinkers voor- of achteraan. Ook leerde uw kind in deze kern hoofdletters. Kinderen zijn steeds beter in staat om woorden en zinnen te schrijven. Toch zullen kinderen nog niet alle woorden foutloos schrijven. Zo kan het kind al snel woorden lezen met de letter –d achteraan. Maar het foutloos schrijven van woorden als ‘heb’ en ‘had’ is moeilijker. Het lezen en schrijven van woorden loopt dus vanaf deze kern niet helemaal meer gelijk.

Kern 8
In deze kern leert uw kind de woorden : bank (nk) en licht (ch) Daarnaast oefent uw kind met samenstellingen. Ook leert uw kind woorden met een open klinker achteraan lezen, bijvoorbeeld ‘ga’, ‘zo’ en ‘nu’. Tijdens deze kern krijgt het thema “Op het podium” veel aandacht. Voorlezen, voordragen, optreden, verkleden zijn sleutelwoorden in allerlei activiteiten. Uw kind kan nu alle letters vlot benoemen en opschrijven. Steeds vaker zal het spontaan iets opschrijven. Wijs uw kind niet op alle schrijffouten: creativiteit en spontaniteit zijn belangrijker dan foutloos schrijven. Bovendien is uw kind verder met lezen dan met spelling. Wat het kan lezen, hoeft het dus nog niet foutloos te kunnen schrijven.

Aandachtspunten:
  • Voor Samen op Aarde zijn we begonnen aan het nieuwe thema: ‘weer en water’.
  • Het is de bedoeling dat de kinderen uur per week thuis muiswerk doen. Er staat een halfuur per week voor rekenen en een halfuur voor taal. Denkt u eraan dat de kinderen dit doen? Ook leuk om samen met uw kind te doen!
  • De grote pleinrenovatie is voor de vakantie van start gegaan. U heeft het vast al gemerkt. Voorlopig zal alleen de hoofdingang (kleuteringang) gebruikt kunnen worden.
  • Alicia is nieuw bij ons in de klas! We vinden het heel leuk dat ze bij ons is gekomen.

Tot zover het nieuws uit groep 3!

Groeten,
Juf Mayra, juf Marieke en juf Mea

Reageer op dit bericht