kidzflitz januari 2018

10 januari 2018 | door juf Mayra - 3

 Lieve ouders,

Allereerst Gods zegen voor het nieuwe jaar toegewenst! Hij gaat ons voor, ook in 2018; is dat niet geweldig? Ik hoop dat een ieder heeft genoten van een fijne vakantie, gezellige feestdagen heeft gehad en er weer fris en uitgerust tegenaan kan.
Het kerstfeest ligt weer achter ons. De kerstbomen zijn opgeruimd, de lichtjes en slingers zijn ingepakt en we stappen het nieuwe jaar in. Wat zal dit jaar ons brengen?

Kern 6
Groep drie is deze week gestart met kern zes. Het thema is: “Wat komt er uit het ei”. De volgende woorden worden aangeboden: geit, uil, pauw, duif en ei. De kinderen leren ook de volgende nieuwe letters: g, ui, au, f en de ei.

Gassan Diamonds
Afgelopen dinsdag zijn wij naar het museum van Gassan Diamonds geweest. Wat hebben we genoten! Dit uitje was in het kader van het thema ‘schatten op aarde’. We hebben geleerd dat diamanten in de aarde gevonden worden. Daarna wordt de diamant geslepen om hem mooi te maken. En wat wordt het mooi! We hebben met veel verbazing en plezier gekeken naar hele kleine en grote diamanten. De kinderen hebben zichtbaar genoten en wij ook. Dit kwam ook doordat de begeleider heel enthousiast kon vertellen. Het was alleen jammer dat we geen diamant mee naar huis mochten nemen. Wist u dat er een diamanten ketting is die duurder is dan twee huizen bij elkaar?! Dank aan alle ouders die mee waren!

CITO
De komende weken zijn er weer CITO-toetsen. Dus voor de kinderen geldt: Op tijd naar bed en je goed concentreren in de klas. De kinderen zullen op rekenen, lezen, spelling en woordenschat getoetst worden.

Tot zover het nieuws uit groep 3!

Groeten van juf Mayra en juf Marieke


Reageer op dit bericht