kidzflitz december 2017

30 november 2017 | door juf Mayra - 3

 Lieve ouders en verzorgers,

Het is al weer december, wat gaat die tijd toch snel!
De kinderen zitten inmiddels al 3 maanden in groep 3 en wat hebben ze al veel geleerd... 
Het is zo leuk om te zien hoe ze elke dag weer enthousiast en leergierig aan het werk gaan.

Aan het eind van een kern van Veilig Leren Lezen kan elk kind een diploma halen... 
Super trots zijn de kids als dat lukt en wij natuurlijk ook! 
Wat fijn dat u thuis samen met uw kind zoveel oefent, door de letters en de woorden elke dag te herhalen en te lezen. Dat is heel goed te merken! Goede samenwerking tussen ouders en leerkrachten is goud waard voor de kinderen.

Uw kind werkt vanaf volgende week in kern 5.
In deze kern leert uw kind:
Letters: eu - j - ie - l - ou - uu 
Woorden: reus, jas, riem, bijl, hout, vuur
Uw kind kent inmiddels al heel wat letters. De komende weken komen daar nieuwe letters bij: de eu van reus, de j van jas, de ie van riem, de l van bijl, de ou van hout en de uu van vuur. 
Het thema van deze kern is ‘verhalen en vertellingen’. De nieuwe woorden worden aangeboden in een verhaal over een verhalenverteller die verhalen vertelt over Sinterklaas, kerst of over de winter.

De letter eu
In deze kern leert uw kind onder andere de letters bij de klanken eu – ou. Net als de reeds bekende letters ij en oe bestaan deze ‘letters’ uit 2 tekens. Voor de kinderen is de eu echter één letter. U praat dus over de letter –eu-. Niet over de letters e-u.

Wisselwoorden
Uw kind krijgt elke kern oefeningen om de nieuwe letters te oefenen en toe te voegen aan reeds bekende letters. Zo leren kinderen ook woorden lezen in rijtjes. In elk woord wordt een letter vervangen door een andere letter. Dat kan de letter vooraan, in het midden of achteraan in het woord zijn. Op deze manier oefent uw kind om met letters die het kent nieuwe woorden te maken. 'Vuur' kan bijvoorbeeld worden veranderd in 'vaar', 'veer' en 'voor', maar ook in 'duur', 'muur' en 'zuur'. Oefen samen en laat uw kind wisselwoorden maken met de laatstgeleerde woorden en letters.

Boekjes lezen
Uw kind kent nu bijna alle letters. Daarom kunt u in de bibliotheek alle eenvoudige boekjes lenen. De boeken zijn ingedeeld aan de hand van een codering. Boeken voor beginnende lezers krijgen altijd een E-aanduiding op de rug, gevolgd door het AVI-niveau (Start, M3, E3 of M4). Stimuleer de leesvaardigheid van uw kind en zoek samen regelmatig leuke boeken uit!Hartelijke groet,
juf Mayra

Reageer op dit bericht