kidzflitz december 2016

11 december 2016 | door juf Mayra - 3

 
Lieve ouders en verzorgers,

Het is al weer december, wat gaat de tijd toch snel!
In deze donkere dagen maken we het ook op school extra gezellig met elkaar.
We hebben Sinterklaas gevierd met leuke cadeaus voor iedereen. Ook hebben we een spelcircuit afgelegd. De kinderen hebben naar hartenlust gesjoeld, gerekend en gedanst.
Ik wil de ouders hartelijk bedanken. Veel ouders hebben ons dit jaar weer fantastisch geholpen om er een prachtige dag van te maken.
Het mooiste feest moet nog beginnen: we vieren de geboorte van onze Heiland, de verlosser: Jezus Christus. Ook de periode waarin naar Kerst toeleven is bijzonder. De klas komt al helemaal in kerstsfeer, maar door alle versieringen heen vergeten we niet waar het met kerstfeest nou echt om gaat, dat God zijn eigen Zoon naar de aarde heeft gestuurd voor on onze zonden op zich te nemen. Dat horen de kinderen uit de Bijbelverhalen. Ik hoop dat de kinderen allemaal gaan beseffen wat een grote, liefdevolle God wij hebben.
Op vrijdag 23 december hopen we kerstfeest te vieren met de groepen 3 en 4, in onze speelzaal. Daarna gaan we heerlijk samen lunchen. Wat fijn dat u gehoor heeft gegeven aan onze oproep om wat eten mee te nemen.

Naast al dat feesten, zijn we in de klas ook hard aan het werk.
Uw kind werkt nu al in kern 5 deze kern leert uw kind:
Uw kind kent inmiddels al heel wat letters. De komende weken komen daar nieuwe letters bij: de eu van reus, de j van jas, de ie van riem, de l van bijl, de ou van hout en de uu van vuur.
Het thema van deze kern is ‘verhalen en vertellingen’. De nieuwe woorden worden aangeboden in een verhaal over een verhalenverteller die verhalen vertelt over Sinterklaas, Kerst of over de winter.

De letter eu
In deze kern leert uw kind de letters bij de klanken eu – ou. Net als de al bekende letters ij en oe bestaan deze ‘letters’ uit 2 tekens. Voor de kinderen is de eu echter één letter. U praat dus over de letter –eu-. Niet over de letters e-u.

Wisselwoorden
Uw kind krijgt elke kern oefeningen om de nieuwe letters te oefenen en toe te voegen aan de letters, die ze al kennen. Zo leren kinderen ook woorden lezen in rijtjes. In elk woord wordt een letter vervangen door een andere letter. Dat kan de letter vooraan, in het midden of achteraan in het woord zijn. Op deze manier oefent uw kind om nieuwe woorden te maken. 'Vuur' kan bijvoorbeeld worden veranderd in 'vaar', 'veer' en 'voor', maar ook in 'duur', 'muur' en 'zuur'. Oefen samen en laat uw kind wisselwoorden maken met de laatstgeleerde woorden en letters.

Boekjes lezen
Uw kind kent nu bijna alle letters. Daarom kunt u in de bibliotheek alle eenvoudige boekjes lenen. De boeken zijn ingedeeld aan de hand van een codering. Boeken voor beginnende lezers krijgen altijd een E-aanduiding op de rug, gevolgd door het AVI-niveau (Start, M3, E3 of M4). Stimuleer de leesvaardigheid van uw kind en zoek samen regelmatig leuke boeken uit!

Langs deze weg willen wij u fijne feestdagen toewensen.


Hartelijke groet,
juf Mayra, juf Hedwig en juf Erna

Reageer op dit bericht