kidzflitz aug 2016

28 augustus 2016 | door de directie - 3

Welkom in groep 3B

Welkom lieve ouders en de 31 kinderen van groep 3B! Ik zie uit naar al het moois dat we het komend jaar met elkaar en met God zullen beleven!

Juffen van groep 3, meester Ilco en meester Hans
In onze groep zijn er vier juffen. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geeft juf Mayra les. Juf Erna staat op maandagochtend en dinsdag voor de klas. Juf Hedwig begeleidt elke ochtend de schakelgroep in de klas naast onze groep. En juf Morena geeft regelmatig ondersteuning aan kinderen. Dit doet zij binnen of buiten de groep. De gymlessen worden op maandag gegeven door meester Ilco en op donderdag krijgen de kinderen les van (vakleerkracht) meester Hans.

Werken in niveaugroepen
In deze groep zal er naast gezelligheid ook plaats zijn voor serieus werken. Zo wordt er bij de reken-, en leeslessen in niveaugroepen gewerkt. Een aantal kinderen werkt zelfstandig aan de opdrachten. Een deel heeft een beetje hulp nodig bij het opstarten. Er is ook een groepje dat onder begeleiding van de juf de opdrachten maakt.

Schakelklas
Onder leiding van juf Hedwig gaat een deel van de kinderen uit groep 3 de helft van de dag naar de schakelklas. In deze groep wordt extra veel aandacht aan de Nederlandse taal besteed. Door de grootte van de groep (10 leerlingen) kan er ook meer individuele aandacht aan de kinderen gegeven worden.

Bijbellessen
Wij beginnen de dag met gebed. Drie keer in de week wordt er een Bijbelverhaal verteld. Verder wordt er in de kringtijd veel gezongen uit opwekkingsliederen voor kinderen.

Etui
In groep 3 krijgen de kinderen veel spulletjes voor het schrijven, kleuren en knippen, zoals schrijfpotlood, kleurpotloden, gum en schaar. U kunt uw kind een etui meegeven naar school, zodat zij alles goed kunnen bewaren.

Huiswerk
Bij elke nieuwe kern en voor elke vakantie (of studieweek van de leerkrachten), krijgen de kinderen leeshuiswerk mee. Dit bestaat uit woordrijtjes en/of een leesboekje. Het is de bedoeling dat u uw kind dagelijks helpt met het huiswerk.

Gym
Dit jaar krijgen de kinderen op maandag en op donderdag gym. Maandag geeft meester Ilco gym en donderdag krijgen de kinderen gym van meester Hans. Voor elke vakantie mogen de gymkleren weer mee naar huis, zodat u deze kunt wassen. Gymspullen: T-shirt/ korte broek of turnpakje + gymschoenen (liefs met klittenband). Dit alles in groene tas van de ‘Morgenster’(geen plastic tas) doen, voorzien van naam. De gymtassen kunt u in op school in de luizenzak van uw kind doen.

Traktaties
De afspraak op 'de Morgenster' is dat we gezond trakteren en niet meer dan één traktatie. Als het meer dan één is of ongezond, dan moet ik het helaas weer mee terug naar huis geven. Dit hebben we als team afgesproken. Op onze site vindt u leuke, lekkere, gezonde ideeën/ recepten als u graag wat suggesties wilt. U kunt ons gerust om wat suggesties vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Rapporten
Wil u ervoor zorg dragen dat de rapporten op tijd worden ingeleverd?

Alvast bedankt voor uw medewerking en als u nog vragen heeft of Juf Erna, juf Hedwig of mij nog niet even persoonlijk heeft gesproken, kom dan gerust even binnen. We maken graag kennis met u.

Groeten van juf Hedwig, juf Erna, en juf Mayra

Reageer op dit bericht