Welkom in groep 3


Welkom lieve ouders en de 24 kinderen van groep 3!
Ik zie uit naar al het moois dat we het komend jaar met elkaar en met God zullen beleven!
 

Juffen van groep 3, meester Ilco en meester Hans

In onze groep zijn er drie juffen. Juf Mayra geeft alle dagen van de week les. Juf Marieke (stagiaire) komt op maandag en dinsdag erbij. Juf Mea (vrijwilligster) komt op woensdag en donderdag in de groep om te helpen. De gymlessen worden op maandag gegeven door meester Ilco en op vrijdag krijgen de kinderen les van (vakleerkracht) meester Hans.
 

Werken in niveaugroepen

In deze groep zal er naast gezelligheid ook plaats zijn voor serieus werken. Zo wordt er bij de reken-, en leeslessen in niveaugroepen gewerkt. Een aantal kinderen werkt zelfstandig aan de opdrachten. Een deel heeft een beetje hulp nodig bij het opstarten. Er is ook een groepje dat onder begeleiding van de juf de opdrachten maakt.
 

Bijbellessen

Wij beginnen de dag met gebed. Drie keer in de week wordt er een Bijbelverhaal verteld. Verder wordt er in de kringtijd veel gezongen uit opwekkingsliederen voor kinderen.


Etui

In groep 3 krijgen de kinderen veel spulletjes voor het schrijven, kleuren en knippen, zoals schrijfpotlood, kleurpotloden, gum en schaar. U kunt uw kind een etui meegeven naar school, zodat zij alles goed kunnen bewaren.
 

Huiswerk

Bij elke nieuwe kern en voor elke vakantie (of studieweek van de leerkrachten), krijgen de kinderen leeshuiswerk mee. Dit bestaat uit wisselrijtjes en/of een leesboekje. Het is de bedoeling dat u uw kind dagelijks helpt met het huiswerk.
Daarnaast kunnen de kinderen op het computerprogramma muiswerk werken.


Gym

Dit jaar krijgen de kinderen op maandag en op vrijdag gym. Maandag geeft meester Hans gym en vrijdag krijgen de kinderen gym van meester Hans. Voor elke vakantie mogen de gymkleren weer mee naar huis, zodat u deze kunt wassen. Gymspullen: T-shirt/ korte broek of turnpakje + gymschoenen (liefs met klittenband). Dit alles in groene tas van de ‘Morgenster’(geen plastic tas) doen, voorzien van naam. De gymtassen kunt u in op school in de luizenzak van uw kind doen.
 

Traktaties

De afspraak op 'de Morgenster' is dat we gezond trakteren en niet meer dan één traktatie. Als het meer dan één is of ongezond, dan moet ik het helaas weer mee terug naar huis geven. Dit hebben we als team afgesproken. Op onze site vindt u leuke, lekkere, gezonde ideeën/ recepten als u graag wat suggesties wilt. U kunt ons gerust om wat suggesties vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking!
 

Rapporten

Wil u ervoor zorg dragen dat de rapporten op tijd worden ingeleverd?

Alvast bedankt voor uw medewerking en als u nog vragen heeft of Juf Marieke, juf Mea of mij nog niet even persoonlijk heeft gesproken, kom dan gerust even binnen. We maken graag kennis met u.

Groeten van juf Mayra, juf Marieke en juf Mea

Laatste nieuwtjes van Groep 3

Vanaf nu ontvangt u wekelijks nieuws via de app PARRO of per mail.

01 maart 2018 | door de directie - Schoolbreed

lees verder

Nieuws van de directie 28 juni 2017

28 juni 2017 | door de directie - Schoolbreed

Over het zendingsproject, sporthelden en nog veel meer.

lees verder