Winter!

08 februari 2017 | door juf Heleen - 1 B

 Lieve ouders/verzorgers,

Winter! Dat is het thema waar we in de klas aan werken. Misschien heeft u al de mooie sneeuwpoppen in de gang zien hangen. We zijn alweer een aantal weken hard aan de slag na de kerstvakantie. De twee weken voor de voorjaarsvakantie werken we over het prentenboek: 'Kikker in de kou'. In het boek hebben we gelezen dat Kikker de winter helemaal niet zo fijn vind. Zijn Kikkervel kan helemaal niet tegen de kou van de winter.
Door op de volgende link te klikken kunt het boek nog een keer digitaal bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=ktRIcRzvDt0
We hebben het in de kring over hoe mensen en dieren zich voorbereiden op de winter. We hebben ontdekt dat sommige dieren eten verzamelen, een winterslaap houden of naar het zuiden te trekken. De natuur lijkt te slapen. Natuurlijk willen we de dieren die moeilijk eten kunnen vinden helpen en we zijn mooie pindakettingen aan het rijgen.

In onze letterboom hangt de letter v. De boom op het schoolplein is kaal, maar die in de klas staat is helemaal vol! Wat een hoop woorden en spullen hangen er in die met de v beginnen.

Omdat de vakantie er bijna aan komt kijken we ook al een beetje naar het volgende thema..... Het museum! En dit thema zullen we na de vakantie beginnen met een bezoekje aan het rijksmuseum! En we gaan met een speciale bus er naar toe! De kinderen (maar ook de juffen) hebben er al heel veel zin in! Er staan ons hele leuke activiteiten en bijzondere ontdekkingen te wachten!!

Groetjes Juf Heleen en Juf Els


Reageer op dit bericht