de winkel

03 oktober 2016 | door juf Heleen - 1 B

 Lieve ouders/verzorgers,

We hebben de eerste weken school erop zitten. Het thema 'nieuw schooljaar' is afgelopen en we zijn begonnen met het thema 'de winkel'. De huishoek is verandert in een schoenenwinkel waar kinderen hun voeten kunnen opmeten, schoenen kunnen passen en sorteren en rekenen met geld. Er is heel enthousiast schoenen meegenomen van thuis en de winkel staat vol schoenen. De keuze is reuze!
In de schrijfhoek stempelen en schrijven de kinderen hun eigen boodschappenlijstje en in de bouwhoek worden mooie garages gebouwd voor alle mensen die bij de winkel willen parkeren.
De letterboom heeft ook een nieuwe letter: de G. Er zijn al veel dingen meegenomen van thuis, maar er zijn nog wat plekjes vrij in de boom!
We leren ook het liedje van de winkel van sinkel en de kinderen kunnen deze al heel goed mee zingen! hieronder staat de link naar het liedje.
https://www.youtube.com/watch?v=eq1SpvEon_k

Maandag 3 oktober zijn we ook begonnen met de kinderboeken week. Het thema is opa en oma (voor altijd jong). 's Ochtends stond zelfs de opa van juf Heleen in de klas om de kinderen te begroeten - grapje! Het was gewoon juf Heleen, verkleed als opa.
Deze week mogen de kinderen een foto meenenem van hun opa en of oma, zodat we hier in de kring over kunnen praten. Ook mogen ze hun lievelingsboek meenemen waar ze iets over mogen vertellen en waar we natuurlijk uit kunnen lezen. Volgende week zullen we de kinderboekenweek afsluiten met een buikenruilbeurs. De kinderen mogen een boek van thuis ruilen voor een ander boek. ( zie brief die is meegegeven)

Over 2 weken is het alweer herfstvakantie. Deze duurt van 17 t/m 30 oktober. Na de vakantie begint het nieuwe them: 'Herfst'. In de vakantie kunt u dus leuke herfstspulletjes zoeken voor de thematafel!

Groetjes juf Heleen


Reageer op dit bericht