Lieve kinderen en ouders,

Hartelijk welkom in groep 1B!

De schooltijden
De schooldeur gaat om 08.25 uur open. U kunt uw kind dan gelijk naar de klas brengen; u neemt afscheid bij de deur.
Om 08:30 uur beginnen de lessen. Ook voor kleuters is het belangrijk om op tijd te komen. Mocht u toch een keer te laat zijn dan verzoeken wij u uw kind bij het lokaal af te leveren en niet meer mee de klas in te lopen. De leerkracht is begonnen met de les en kan u niet meer te woord staan.
Om 14.15uur, aan het einde van de schooldag, kunt u uw kind bij de deur van het lokaal ophalen.

Maandag’s ouderinloop
Maandags bent u tot 08.45 uur welkom in de klas. U mag dan samen met uw kind een spelletje doen. Gaat u alstublieft niet op een stoeltje van een ander kind zitten - sommige kinderen raken daarvan in de war. Er zijn altijd wel een paar extra stoeltjes in de klas.

Methodes
Bij de kleuters maken we vooral gebruik van de methode Kleuterplein. Raai de Kraai is elke dag in de klas om de kinderen weer iets nieuws te vertellen. We merken dat veel kinderen gemakkelijker loskomen als Raai de Kraai in de buurt is.
Naast Kleuterplein maken we ook gebruik van ander lesmateriaal. Het is
ook erg belangrijk dat kinderen spelenderwijs allerlei vaardigheden ontwikkelen.

Gym en gymschoenen
De kleuters gymmen in hun gewone kleren. Warme truien en jurkjes gaan uit. Denkt u eraan op gymdagen (woensdag en vrijdag) gemakkelijke kleding te geven die de kinderen zo nodig zelf aan en uit kunnen doen?
Tijdens de gymles dragen de kleuters gymschoenen met klittenband. I.v.m. hygiëne (risico van voetwratten) en ter voorkoming van blessures is dit verplicht. Gymschoenen met klittenband zijn niet duur en gemakkelijk zelfstandig aan te trekken. Zet u ook duidelijk de naam erop!?
De gymschoenen worden op school in een mand bewaard en aangedaan als we naar het speellokaal gaan. Wanneer uw kind of de leerkracht merkt dat de gymschoenen te klein zijn geworden, krijgt het kind de schoenen mee naar huis met daarbij het verzoek nieuwe te kopen. Let op: Kleuters gymmen niet in speciale gymkleren!

Eten en drinken
Halverwege de ochtend is er een kleine pauze. Hier kunnen de kinderen iets eten - fruit of een bruine boterham - en water als drinken. Voor het middageten nemen de kinderen een lunchpakketje mee, met gezond eten en water. Omdat we een Gezonde School zijn worden pakjes drinken of bekers limonade mee terug gegeven.
Ieder kind mag een beker of flesje water mee naar school nemen en, naar behoefte, in de klas water drinken. Zorgt u alstublieft voor een stevige goedpassende tas.

Zelfstandigheid
Het is prettig wanneer er ook thuis aandacht besteed wordt aan het aanleren en oefenen van jas aantrekken, aan- en uitkleden, het zelfstandig naar de wc gaan en veters strikken. Uiteraard vormen deze vaardigheden op school een vast onderdeel van de dagelijkse routine .

Kleding
We raden aan uw kind kleren aan te trekken die tegen een stootje kunnen. Dat betekent dat het vuil mag worden en dat het niet erg is als er wat stuk gaat. Kortom: speelkleding!
Bij regenachtig weer komen sommige kinderen met regenlaarzen op school. Dat is heel goed! Maar… het is niet goed de hele dag regenlaarzen aan te hebben. Geef daarom een paar sloffen of slippers.

Toilet
Tijdens het werken gaan de kinderen zelfstandig naar het toilet. In de klassen hangen hiervoor kettingen die omgehangen worden voordat ze naar de wc gaan. Zo kunnen de kinderen (en de leerkracht) zien wanneer de wc bezet is.
Wanneer we aan het begin van de ochtend en middag in de kring zitten, wordt er in principe niet geplast. Laat uw kind voordat het de klas ingaat daarom nog even naar het toilet gaan.

Reservekleding
Elk kind heeft weleens een ongelukje op school. Dat kan gebeuren. Geeft u alstublieft een verschoning mee in een plastic tas. Deze stoppen we in hun groene jassenzak op de gang. Zo heeft ieder kind altijd een passende verschoning.


Verjaardag vieren
Er wordt altijd van tevoren overlegd wanneer uw kind zijn of haar verjaardag kan vieren. Op school kunt u meer informatie krijgen over wat er getrakteerd mag worden.


Speelgoed
Wij hebben liever niet dat uw kind speelgoed mee naar school neemt. Dat kan stuk gaan of kwijtraken. Uitzonderingen zijn bespreekbaar met de leerkracht.
Heel soms vindt een kind speelgoed van school zo leuk dat het naar huis wordt meegenomen. We begrijpen dat dit geen kwade wil is, maar het is wel jammer als daardoor het speelgoed in de klas niet meer compleet is... Let u er ook op?

Ruzies oplossen
Soms heeft uw kind ruzie gehad met een klasgenootje. Meestal wordt dat in de klas besproken en opgelost. Mocht u merken dat uw kind er nog mee zit, komt u dan even bij de leerkracht. Zij kan u vertellen hoe het is aangepakt. Wat op school gebeurt willen we ook op school oplossen!

Communicatie tussen ouders en school
Voor een goede en vlotte communicatie is het belangrijk dat bij wij de actuele contactgegevens hebben. Het gaat vooral om de juiste telefoonnummers. Geeft u wijzigingen op tijd door? Hartelijk dank!

Mededelingen
Belangrijke mededelingen staan op ons informatiebord bij de ingang van de kleuters en op de ramen van de lokalen. Kijkt u hier dus regelmatig even op! U wordt ook altijd geïnformeerd via de mail.

Met vriendelijke groet,

Juf Lianne, juf Erna, juf Morena, juf jolande, juf Heleen en juf Doortje


Laatste nieuwtjes van Groep 1B

Vanaf nu ontvangt u wekelijks nieuws via de app PARRO of per mail.

01 maart 2018 | door de directie - Schoolbreed

lees verder

Nieuws van de directie 28 juni 2017

28 juni 2017 | door de directie - Schoolbreed

Over het zendingsproject, sporthelden en nog veel meer.

lees verder